Search
Team single

Opskrba čistog i svježeg zraka u zatvorenim prostorima jedan je od najizazovnijih zadataka u modernim zgradama. MagiCAD olakšava ovaj zadatak pružanjem skupa alata i funkcija koje skraćuju ili automatiziraju ponavljajuće radne procese. Pomoću MagiCAD-a jednostavno je modelirati čak i zahtjevna rješenja za ventilacijske sustave.
Uz to, MagiCAD omogućuje točne izračune, prilagodbe i optimizaciju ventilacijskih sustava u fazi projektiranja. Nudi veliki izbor ugrađenih izračuna, poput zbrajanja protoka, dimenzioniranja, balansiranja i proračuna buke.
MagiCAD Ventilation u potpunosti se integrira unutar softverskih platformi Revit i AutoCAD.

 

Strukovno područje

Projektiranje ventilacija

Napredni alati za modeliranje

MagiCAD automatizira mnoge rutinske zadatke u projektu ventilacije, poput stvaranja i uređivanja standardnih veza, međusobnog prelaza kanala, promjene visine kanala, kao i razne zahtjevnije veze i prilagodbe.
MagiCAD omogućuje modeliranje kanala s automatski dodanom izolacijom, čija debljina se prilagođava dimenziji kanala.
Alati za jednostavnije modeliranje:

 • Posebno razvijeni alati za odabir i ugradnju proizvoda – brz i precizan odabir proizvoda, ovisno o projektnim kriterijima
 • Alat za modeliranje kanala – Brza izmjena postavki i parametara
 • Posebno razvijeni alati za prilagodbu trase – Pojednostavljeno modeliranje kanala pomoću funkcija za 3D presjek, alata za obilaženje prepreka, prebacivanje horizontale u određeni kut, standardnih priključaka i alata za istovremeno povezivanje više uređaja

Integrirane inženjerske kalkulacije

MagiCAD-ovi BIM objekti modelirani su prema stvarnim proizvodima do visoke razine detalja, s točnim dimenzijama i tehničkim podacima koje pruža proizvođač. Tehničke vrijednosti su uvijek prisutne u modelu, što omogućuje točne izračune tijekom projektiranja. Pomoću MagiCAD-a mogu se izvoditi kalkulacije tijekom projektiranja i usporediti različite mogućnosti, postižući više za manje vremena.
Integrirani izračuni omogućuju dimenzioniranje, analizu i potvrdu za postizanjem projektnih zahtjeva. Oni osiguravaju kvalitetan projekt čime se smanjuje ili izbjegava naknadna dorada modela i dvostruki posao. Uključeni su sljedeći izračuni za ventilacijske sustave:

 • Dimenzioniranje (više metoda)
 • Balansiranje (više metoda)
 • Identifikacija pokretanja indeksa
 • Proračun buke / Prostor
 • Proširene analize protoka, uključuju analizu zvuka
 • Dodavanje koeficijenata

Također, MagiCAD je lokaliziran da zadovolji potrebe izračuna, prezentacije i tijeka rada nekih od glavnih europskih tržišta. To omogućava kupcima da izvrše potpuno integrirane izračune prema lokalnim standardima.

BIM biblioteka proizvoda

MagiCAD omogućuje trenutni pristup preko 1.000.000 MEP objekata bogatih podacima od preko 290 vodećih međunarodnih proizvođača. Njegova biblioteka BIM objekata provjerenih od proizvođača nudi širok raspon instalacijskih proizvoda potrebnih za izradu strojarskog projekta.
Uz to, MagiCAD daje pristup generičkoj biblioteci objekata i softveru za uređivanje, u slučajevima kada u opsežnom izboru gotovih BIM objekata ne postoji potreban proizvod. Uz pomoć softvera za uređivanje, MagiCAD Create, mogu se brzo stvoriti potrebni objekti uređivanjem generičkih.

 • Certificirani BIM objekti – MagiCAD biblioteka pruža najveći izbor europskih BIM objekata za strojarstvo
 • Podesivi generički objekti s MagiCAD Create – MagiCAD Create je komplementarni softver za stvaranje prilagođenih MEP proizvoda
 • Plugin za odabrane alate – plugin povezuje proizvođačeve alate i postavke sa MagiCAD-ovim

Popis proizvođača u MAgiCAD-ovoj bazi BIM objekata možete pronaći na sljedećem linku: https://www.magicad.cloud/products/

TEHNOLOGIJA, ZNANJE, USPJEŠNOST