Search
Team single

MagiCAD Piping nudi cjelovito BIM rješenje za projektiranje i proračun sustava grijanja, hlađenja i opskrbe, uključujući odvodnju, sprinklere i specijalne sustave. Sadrži brojne funkcije za povećanje produktivnosti pri modeliranju koje štede vrijeme.
MagiCAD također nudi sveobuhvatne izračune za dimenzioniranje i balansiranje tako da s nekoliko klikova mišem možete odabrati prikladne radijatore, dodati sanitarne priključke i zatim proračunati sustave za sustave grijanja, hlađenja i opskrbe vodom.
MagiCAD Piping u potpunosti se integrira unutar softverskih platformi Revit i AutoCAD.

Strukovno područje

Projektiranje cijevnih sustava

Napredni alati za modeliranje

MagiCAD automatizira mnoge rutinske zadatke prilikom izrade cijevnih sustava, poput stvaranja i uređivanja standardnih veza, međusobnog prijelaza cijevi, promjene visine, kao i razne zahtjevnije veze i prilagodbe.
MagiCAD omogućuje modeliranje cijevnih sustava s automatski dodanom izolacijom, čija debljina se prilagođava dimenziji kanala.
Alati za jednostavnije modeliranje:

 • Posebno razvijeni alati za odabir i ugradnju proizvoda – brz i precizan odabir proizvoda, ovisno o projektnim kriterijima
 • Alat za modeliranje cijevnih sustava – Brza izmjena postavki i parametara
 • Posebno razvijeni alati za prilagodbu trase – Pojednostavljeno modeliranje kanala pomoću funkcija za 3D presjek, alata za obilaženje prepreka, prebacivanje horizontale u određeni kut, standardnih priključaka i alata za istovremeno povezivanje više uređaja

Integrirane inženjerske kalkulacije

MagiCAD-ovi BIM objekti modelirani su prema stvarnim proizvodima do visoke razine detalja, s točnim dimenzijama i tehničkim podacima koje pruža proizvođač. Tehničke vrijednosti su uvijek prisutne u modelu, što omogućuje točne izračune tijekom projektiranja. Pomoću MagiCAD-a mogu se izvoditi kalkulacije tijekom projektiranja i usporediti različite mogućnosti, postižući više za manje vremena.
Integrirani izračuni omogućuju dimenzioniranje, analizu i potvrdu za postizanjem projektnih zahtjeva. Oni osiguravaju kvalitetan projekt čime se smanjuje ili izbjegava naknadna dorada modela i dvostruki posao. Uključeni su sljedeći izračuni za ventilacijske sustave:

 • Dimenzioniranje grijanja i hlađenja
 • Balansiranje (više metoda)
 • Identifikacija pokretanja indeksa
 • Dodavanje određenog toplinskog kapaciteta
 • Diferenciranje tlakova pomoću ventila
 • Dimenzioniranje sustava opskrbne vode
 • Balansiranje sustava opskrbne vode
 • Izračun protoka odvodnog sistema

Također, MagiCAD je lokaliziran da zadovolji potrebe izračuna, prezentacije i tijeka rada nekih od glavnih europskih tržišta. To omogućava kupcima da izvrše potpuno integrirane izračune prema lokalnim standardima.

BIM biblioteka proizvoda

MagiCAD omogućuje trenutni pristup preko 1.000.000 MEP objekata bogatih podacima od preko 290 vodećih međunarodnih proizvođača. Njegova biblioteka BIM objekata provjerenih od proizvođača nudi širok raspon instalacijskih proizvoda potrebnih za izradu strojarskog projekta.
Uz to, MagiCAD daje pristup generičkoj biblioteci objekata i softveru za uređivanje, u slučajevima kada u opsežnom izboru gotovih BIM objekata ne postoji potreban proizvod. Uz pomoć softvera za uređivanje, MagiCAD Create, mogu se brzo stvoriti potrebni objekti uređivanjem generičkih.

 • Certificirani BIM objekti – MagiCAD biblioteka pruža najveći izbor europskih BIM objekata za strojarstvo
 • Podesivi generički objekti s MagiCAD Create – MagiCAD Create je komplementarni softver za stvaranje prilagođenih MEP proizvoda
 • Plugin za odabrane alate – plugin povezuje proizvođačeve alate i postavke sa MagiCAD-ovim

Popis proizvođača u MAgiCAD-ovoj bazi BIM objekata možete pronaći na sljedećem linku: https://www.magicad.cloud/products/

TEHNOLOGIJA, ZNANJE, USPJEŠNOST