Search
AUTODESK

Autodesk® Navisworks ® alat je namijenjen svim dionicima projekta – od projektanata, preko izvođača pa sve do samih voditelja i vlasnika/investitora projekta, stvoren sa zadatkom povećanja kontrole nad samim ishodom projekta.
Navisworks rješenja mogu sažet cijeli projekt u jedan integrirani i koordinirani model (eng. Federated BIM model) te time pružiti uvid svim sudionicima u sadržaj projekta, pomažući tako korisnicima da iskoriste sve prednosti BIM sustava.

Alat omogućava uvid u ključne fizičke i funkcionalne karakteristike građevine digitalno prije nego li je izgrađena, što pomaže pri bržoj i ekonomičnijoj realizaciji projekta sa smanjenim utjecajem na okoliš, brže i bolje donošenje odluka, povećanje točnosti građevinske dokumentacije i učinkovito planiranje izgradnje.
S Autodesk Navisworks rješenjima korisnici mogu kombinirati podatke napravljene u aplikacijama kao što su AutoCAD i Autodesk Revit ali i drugim alatima koji ne trebaju nužno biti dio Autodesk portfelja. Softver je jedan od najpoznatijih koordinacijskih alata u BIM procesima, koji obogaćuje BIM modele s 4D i 5D dimenzijom (trošak i vrijeme). Navisworks pruža jednu od najpopularnijih BIM funkcija – analizu kolizija, a kojom se prema istraživanjima može doseći ušteda na projektu i do 80%.

Autodesk Navisworks softveri dolaze u trima inačicama kako bi omogućili sudionicima u građenju bolju suradnju, koordinaciju i komunikaciju: Navisworks Manage, Navisworks Simulate, Navisworks Freedom

Strukovno područje

Integrirani BIM model (koordinacijsko-kolaboracijski) – eng. Federated BIM model
Analize sudara
4D i 5D analize i simulacije
Količine
Pregledavanje i revizije modela i projekta
Virtualna šetnja kroz integrirani model
Povezivanje različitih formata datoteka u jedan model

Sistemske potrebe softvera (System Requirements)

NAVISWORKS® SYSTEM REQUIREMENTS ...

Navisworks® MANAGE

Autodesk® Naviswork® Manage softver je sveobuhvatni pregled rješenja za analizu, simulaciju i koordinaciju projektnim informacijama. Multidisciplinarni podaci o projektu mogu biti integrirani u jedan model kako bi se uklonili problemi prilikom vođenja projekta. Navisworks Manage pomaže sudionicima u građenju da predvide i izbjegnu potencijalne probleme prije izgradnje.

Navisworks® SIMULATE

Autodesk® Navisworks® Simulate softver pruža napredne alate za pregled, analizu, simulaciju i koordinaciju projektnim informacijama. Opsežna 4D simulacija, animacija i foto realistične sposobnosti omogućuju demonstraciju namjene projekta i simulaciju izgradnje što pruža bolji uvid u projekt. Navigacija u pravom vremenu kombinirana sa paletom alata za pregled daje dobro suradnju među članovima projektnog tima

Navisworks® FREEDOM

Autodesk Navisworks Freedom softver je besplatni preglednik za NWD i 3D DWF datoteke. Navisworks Freedom omogućuje pregled cijelog projekta svim sudionicima u građenju kako bi poboljšao komunikaciju i suradnju.

TEHNOLOGIJA, ZNANJE, USPJEŠNOST