Search
AUTODESK

Autodesk® InfraWorks® je platforma je za 3D konceptualno modeliranje, idejna rješenja, analizu / simulaciju i vizualizaciju u jedinstvenom okruženju koje podržava BIM procese za integriraniji tijek rada projekta. Integracija s GIS-om i ostalim podacima iz stvarnog svijeta omogućuje korisnicima stvaranje cjelovitog modela informacija o projektu koji uključuje informacije o izgrađenom i prirodnom okolišu.

Pomoću InfraWorksa korisnici mogu predvidjeti rizike i izazove na projektu procjenjujući više koncepata dizajna infrastrukture u stvarnom kontekstualnom okruženju i donoseći kvalitetne odluke u stvarnom vremenu na temelju analiza i simulacija pomoću inteligentnih modela.

InfraWorks je također dio AEC kolekcije koji podržava multidisciplinarnu suradnju i omogućava svim članovima projektnog tima da iskoriste bolji kontinuitet podataka. Omogućuje premještanje dizajnerskih modela u AutoCAD Civil 3D i Revit za detaljan projektni i građevinski projekt uz minimalan gubitak kritičnih informacija.

InfraWorks je namijenjen poduzećima svih veličina, uglavnom pružateljima inženjerskih usluga koji pružaju usluge infrastrukturnih projekata gradovima, županijama i državnim tvrtkama.

Discipline bi uključivale: Inženjere za ceste / autoceste, mostove i odvodnju. Sekundarni korisnici bili bi planeri, geodeti, dizajneri krajolika i arhitekti.

Pogledajte demo video

Strukovno područje

Infrastructure Design

Sistemske potrebe softvera (System Requirements)

INFRAWORKS® SYSTEM REQUIREMENTS ...

Autodesk® Infraworks®
i modeliranje okoliša / terena

Omogućuje stvaranje okruženja kao podloge za izradu modela koji odražava stvarni pogled na izgrađeno i prirodno okruženje čime se poboljšava planiranje i idejni dizajn, te ušteda vremena i novca.
Na jednostavan način povezuje geoprostorne i projektne podatke kako bi se stvorio sveobuhvatan kontekstualni model koji integrira informacije o izgrađenom i prirodnom okolišu.
Podržava agregiranje podataka iz preko 50 formata datoteka, uključujući GIS, AutoCAD, Revit, 3D modele, datoteke datoteka, datoteke oblaka točaka, rasterske datoteke, SDF, DGN i IFC – kako bi se generirao cjelovit model informacija o projektu.
Infraworks je lako poveziv s Esri ArcGIS pomoću Autodesk konektora za ArcGIS, čime se integriraju podaci o dizajnu s GIS-om i omogućuju još cjelovitiji i točniji prikaz izgrađenog i prirodnog okoliša projekta.
Rad s cjelovitim modelom informacija o projektu poboljšava donošenje odluka i ubrzava tokove rada od planiranja i idejnog dizajna do izgradnje i održavanja.

Autodesk® Infraworks®
i konceptualni dizajn

Alati za konceptualni dizajn su jednostavni, brzi, vizualni i uključuju inženjerska načela čime značajno ubrzavaju realizaciju projekata. Konceptualne modele zasnovane na oblaku lako je podijeliti s projektnim timovima i suradnicima radi povratnih informacija u stvarnom vremenu i transformiranju dizajna u uvjerljive prezentacije.
Podloge za izradu konceptualnog dizajna točno se i brzo generiraju iz podataka oblaka točaka, uključujući terenske, vertikalne i linearne značajke.
Omogućuje brzo i učinkovito raspoređivanje koridora i mreže cesta i kolnika. Kreiranje prilagođenih sklopova (dijelova) kolnika, dodavanje traka, rubnika, prepreka i drugih elemenata i značajki kolnika.
Modeliranje i dizajniranje mostova u kontekstu cjelokupnog projekta s podrškom za montažne nosače i tipove mostova od čeličnih ploča, različite elemente mostova, nosače, stupove i dijelove ležajeva.
Modeliranje slivova, propusta i odvodnje u okruženju.
Nudi izbor različitih alternativa koje se temelje na realnim prijedlozima.
Rad s inženjerskom geometrijom i podacima u konceptualnom dizajnu lako je poveziv s drugim alatima kao što su Civil 3D i Revit za detaljan / inženjerski dizajn i izradu projektne dokumentacije.

Autodesk® Infraworks®
i analize i simulacije

Alati za analizu i simulaciju pomažu timovima da ispitaju važne odluke o dizajnu, te nudi visoku kvalitetu projekta i realne rezultate. Neke značajke su

  • Određivanje najboljeg mjesta za elemente projekta pomoću alata za mjerenje udaljenosti, vidljivost, simulaciju poplave, dinamičku analizu mjesta i još mnogo toga
  • Projektiranje i revidiranje profila kolnika pomoću poboljšanih alata za profile. Optimizacija i poravnanje kolnika pomoću stvarnog modela i značajki tla i odvodnje.
  • Upotrebom multimodularnog mehanizama za simulaciju mobilnosti za omogućeno je stvaranje animiranih simulacija prometa, tranzita, parkiranja za procjenu razine usluge i ekonomskih i ekoloških utjecaja i procjena.
  • Analiziranje prometnih tokova kroz raskrižja, prikazivanje rezultata analize prometa označene bojama i generiranje animacije simulacije prometa za reprodukciju u projektnom modelu.
  • Simulacija poplave, vizualizacija i analiza 2D simulacije poplave u modelu pomaže kako bi se istražile varijante projekata zaštite od poplava u unutrašnjosti i priobalju na temelju parametara koje definirate.

Autodesk® Infraworks®
i vizualizacije

Vizualizacijom projekta znatno se olakšava rad na multidisciplinarnim projektima uklanjanjem mnogih zapreka povezanih s razmjenom podataka i omogućava bolje razumijevanje dizajna i ubrzava realizaciju.

Stvaranje fotorealističnih slika i videozapisa koji prikazuju projekt onakav kakav će postojati u stvarnom svijetu.

Izrada dinamičnih prezentacija koja uključuje realistične prikaze snimaka, animacije, poglede u perspektivi, pa čak i prolaze kroz predloženi dizajn.

Korištenje podatka o dizajnu iz Civil 3D, Revit i AEC kolekcije za predstavljanje točnih, geo-referenciranih konačnih dizajnerskih modela i animacija.

TEHNOLOGIJA, ZNANJE, USPJEŠNOST