csJoint softver za proračun čeličnih spojeva

U ConSteel-ovom pristupu projektiranju, veliki naglasak je stavljen na integrirano modeliranje globalnog modela konstrukcije, ali i konstrukcijskih spojeva. Stoga je razvojen poseban modul (poseban program), nazvan csJoint.

csJoint je program namijenjen proračunu i dimenzioniranju čeličnih spojeva, a koji može biti korišten kao samostalna aplikacija ili kao dio ConSteel alata i dokazan je kao vrlo efikasan alat za proračun i dimenzioniranje čeličnih spojeva u konstrukciji.

intelika-consteel-csjoint-logo-icon

Neke od glavnih značajki programa csJoint:

  • Grafičko korisničko sučelje (GUI) koje je jednostavno za korištenje.
  • Široka paleta različitih vrsta čeličnih spojeva.
  • Automatski proračun - nije potrebno pritiskati tipku "ponovo proračunaj" ili slično. Program za svaku promjenu automatski provodi analizu.
  • Program sugerira raspored i broj vijaka.
  • Automatska optimizacija zavara.
  • Korisničke konfiguracijske datoteke za prilagodbu spojeva radi brže kasnije definicije.
  • Moćna izlazna dokumentacija.
  • Izvoz spojeva u Teklu Structures ili u StruCad.

csJoint softver nudi široku paletu različitih čeličnih spojeva koji se jednostavno kreiraju primijenjujući nekoliko specijalnih spojnih elemenata. Alat pokriva gotovo čitavu Eurokod 3 normu (HRN EN 1993-1-8). Spojeve je moguće definirati nezavisno (samostalni spoj) ili ga definirati u samom globalnom modelu konstrukcije gdje softver automatski identificira spoj koji je na određenom mjestu moguće primijeniti i uključuje ga da bude integralni dio globalnog modela. Dakle, spoj postavljen u globalnom modelu postaje njegov integralni dio i automatski se provjerava u skladu s aktualnim rezultatima proračuna, čime se mijenja i ažurira krutost spojeva, a čime se ponovo mijenja i ažurira globalni model.

Detaljnije o programu pročitajte na ostalim stranicama, možete ih pronaći na linkovima s lijeve strane.

intelika-consteel-download-free-trial-hr

Besplatne probne verzije programa ConSteel i csJoint možete pronaći i skinuti ovdje.