ConSteel softver za proračun i dimenzioniranje konstrukcija

intelika-consteel-csjoint-logo-icon

ConSteel softver omogućuje proračun i dimenzioniranje prvenstveno čeličnih i spregnutih konstrukcija.

Pokriva sve faze procesa projektiranja konstrukcija: modeliranje, integriranu analizu i dimenzioniranje sukladno odabranoj normi, provjeru i rješavanje detalja čeličnih spojeva, detaljnu analizu poprečnih presjeka i konstrukcijskih spojeva, fleksibilnost u izradi projektne dokumentacije. ConSteel primijenjuje inovativni pristup proračunu i dimenzioniranju konstrukcija koristeći najnovije metode konstrukterskih normi tretirajući 3D model kao jednu cjelinu tokom čitavog procesa.

Jedinstveno sučelje za povezivanje ConSteel-a i programa Tekla Structures te ConSteel-a i programa StruCad omogućuje korisniku izvoz potpuno definiranog modela konstrukcije uključujući i postavljene spojeve čime se značajno reducira trošak izrade izvedbene (radioničke) dokumentacije čeličnih konstrukcija.

ConSteel je razvio profesionalni tim koji čine znanstvenici iz područja konstrukcija, inženjeri i programeri, u suradnji, i na dnevnoj bazi u kontaktu s inženjerima, krajnjim korisnicima. Filozofija tima je da omoguće unikatnu fleksibilnost u smjeru razvoja za krajnjeg korisnika, uzimajući u obzir svakodnevne potrebe u radu.

Detaljnije o programu pročitajte na ostalim stranicama, možete ih pronaći na linkovima s lijeve strane.

intelika-consteel-download-free-trial-hr

csJoint softver nudi široku paletu različitih čeličnih spojeva koji se jednostavno kreiraju primijenjujući nekoliko specijalnih spojnih elemenata. Alat pokriva gotovo čitavu Eurokod 3 normu (HRN EN 1993-1-8). Spojeve je moguće definirati nezavisno (samostalni spoj) ili ga definirati u samom globalnom modelu konstrukcije gdje softver automatski identificira spoj koji je na određenom mjestu moguće primijeniti i uključuje ga da bude integralni dio globalnog modela. Dakle, spoj postavljen u globalnom modelu postaje njegov integralni dio i automatski se provjerava u skladu s aktualnim rezultatima proračuna, čime se mijenja i ažurira krutost spojeva, a čime se ponovo mijenja i ažurira globalni model.

Besplatne probne verzije programa ConSteel i csJoint možete pronaći i skinuti ovdje.