Search
USLUGE

ONLINE EDUKACIJE

Online edukacije

Od 2020. godine Intelika Edukacijski Centar uvodi novi, dodatni, oblik održavanja edukacija – ONLINE edukacije.

Sama implementacija virtualnih učionica tražila je napore za definiranjem  i organiziranjem postavki koje će omogućiti nesmetano, fluidno i transparentno održavanje predavanja s istim benefitima koje bi polaznici dobili i standardnom edukacijom. U travnju 2020. g to je i dostignuto i IEC je ostvario najvišu ocjenu uspješnosti održavanja online edukacija.

 

Online edukacija održava se u virtualnoj učionici generiranoj kroz program dediciran za online educiranje – Adobe Connect.

Kako bi iskustvo polaznika u online učionici bilo što bolje, Intelika Edukacijski Centar pripremio je upute kako instalirati i koristi Adobe Connect te ih netom prije same edukacije dostavlja svojim polaznicima kako bi se mogli pripremiti za edukaciju.

 


Tijekom svake edukacije, uz predavača i polaznika, u učionici se nalazi i osoba zadužena za tehničku podršku koja omogućava da se bilo kakve potencijane tehničke poteškoće u učionici što prije otklone i polaznici nastave pratiti edukaciju.

U samoj virtualnoj učionici može se interaktivno komunicirati s predavačem, tehničkom podrškom i ostalim polaznicima putem chat-a ili i audio putem (mikrofonom). Sistem rada tijekom edukacije je također interaktivan i podrazumijeva prvo demonstraciju predavača, nakon čega polaznici dobivaju zadatak i odrađuju cjelinu na svojim računalima. Ukoliko polaznik negdje zapne ili nije uspio/uspjela riješiti zadani zadatak, Adobe Connect virtualna učionica pruža mogućnost podijele ekrana polaznika i zajedničko rješavanje problema.

Unutar učionice predavač sa svojim polaznicima dijeli edukacijske materijale, kao što su priručnici, i polaznici su u mogućnosti preuzeti lokalno, na svoja računala podijeljene edukacijske materijale.

Svaka edukacija se snima te se polaznicima nakon svakog dana održane edukacijske iteracije, dostavlja link na kojem je moguće pregledati snimke i ponoviti naučeno. Snimke su vremenski dostupne polaznicima 5 dana od održavanja edukacije te nije moguće preuzimati, skidati niti presnimavati zbog zaštite autorskih prava i GDPR-a, U slučaju potreba za duljom dostupnošću snimke, polaznici se uvijek mogu javiti u IEC sa zahtjevom za ponavljanjem snimke.  Ovom karakteristikom ONLINE edukacije pokazale su veću prednost u odnosno na edukacije uživo, baš zato što se polaznici mogu vratiti na dio edukacije koji ih interesira i ponoviti i usavršiti obrađeno, što je s edukacijama uživo otežano.

PREDNOSTI ONLINE EDUKACIJE


SISTEMSKE POTREBE ZA PRAĆENJE EDUKACIJE

-Prijavom i potvrdom registracije dobit ćete poziv za pristup lokaciji na kojoj se edukacija održava

-Prije početka edukacije preporučamo instalaciju programa za koje polaznik prati edukaciju (Revit, Navisworks i sl.). Intelika tim pripremio je upute s linkovima za instalaciju probnih (trial) verzija programa koje polaznici dobivaju prije same edukacije.

-Tijekom edukacije tim tehničkih stručnjaka pratiti će održavanje edukacije, te  za eventualne  probleme s praćenjem edukacije  pomoći će vam naša tehnička služba.

-Preporuka je pratiti edukaciju preko aplikacija Adobe Connect Desktop iako je moguće i putem bilo kojeg Internet pretraživača (Google, Edge…)

-Preporuka je da se edukacija prati na lokaciji s dobrom internetskom vezom, po mogućnošću spojenom putem žice.

-Preporuka je imati dva ekrana – jedan na kojem se prati predavanje i predavač i drugi na kojem se samostalno provodi vježba. To može biti kombinacija tablet + računalo/laptop, dva računala, dva monitora itd.

TEHNOLOGIJA, ZNANJE, USPJEŠNOST