INTELIKA BIMLine Revit Add-ins

Cijenjeni korisnici, na nagovor naših klijenata, korisnika usluga BIM Managementa kao i polaznika Revit edukacija (tečajeva) odlučili smo izdvojiti jedan set naših alata i staviti ga u paket „Intelika BIM Line“, koji će biti dostupan od sljedeće godine. Alate interno koriste naši BIM Manageri kako bi bolje, brže i kvalitetnije obavljali svoj svakodnevni posao. Svi alati se nastali uglavnom iz situacija u kojima se pitamo „može li se ovo brže?“ ili „može li se ovo automatizirati?“. Dakle, svakom od sljedećih alata je glavna značajka da ubrzava ili dopunjuje osnovne mogućnosti samog Revit-a.

Nadamo se da će i našim korisnicima biti od koristi kao i nama. U nastavku možete pročitati osnovno o svakoj aplikaciji u paketu BIM Line.

structure layer list

Structure Layer List

Nezamjenjiv alat koji omogućava čitanje podataka o slojevima (materijal i debljina sloja) unutar zidova, ploča i krovova te njihovu pripremu za daljnje korištenje u projektnoj dokumentaciji. Popis slojeva je moguće dobiti kao novi Drafting View, a koji možemo jednostavno staviti na izlaznu dokumentaciju.

level inspector

Level inspector

Nužan alat koji održavamo BIM model „čistim, urednim i brzim“. Nudi prikaz svih razina (Level-a) u projektu, a za svaki od njih možemo vidjeti koji su mu elementi dodijeljeni, provjeriti da li postoje razine bez dodijeljenog elementa, kontrolirati da li se neke razine možda preklapaju (unutar određene tolerancije), a prikaz velikog broja decimala daje dodatnu kontrolu nad „nepreciznim“ elementima čije vrijednosti možemo zaokružiti i time ubrzati model.

measure in 3d

Measure in 3D

Koliko puta ste se zatekli da nešto morate izmjeriti u 3D-u, ali Revit, nažalost, ne nudi takvu mogućnost. Zato naša aplikacija „Measure in 3D“ mjeri udaljenost između dvije točke u 3D-u. Osim izmjerene udaljenosti, aplikacija će nam prikazati i komponente udaljenosti po X, Y i Z osi.

multijoin

MultiJoin

Spojiti sve zidove s pločama, pa zidove sa zidovima, pa ploče s gredama, pa grede sa stupovima, stupove sa zidovima… zvuči naporno? Naravno, ova aplikacija ubrzava čitav proces spajajući više elemenata odjednom. Sustav je baziran na kategorijama u notaciji 1:N, npr. kategorija Floors sa svima ostalima. Aplikacija može raditi na čitavom modelu ili na selekciji. Dodatne opcije su „Switch Join Order“ kao i „Unjoin“.

sheet location

Sheet Location

Aplikacija rješava problem kad želimo više tlocrta pozicionirati na više listova tako da budu na relativno istom mjestu.

sheet manager

Sheet Manager

Ovim alatom možemo vrlo jednostavno premještati sadržaj izlazne dokumentacije (sadržaj sheet-a) s jednog lista na neki drugi, preimenovati i brisati te stvarati nove listove s odgovarajućom sintaksom rednog broja.

unhide all elements

Pomoću ovog jednostavnog alata jednim klikom rješavamo ponekad zamoran zadatak otkrivanja svih skrivenih elemenata u pogledu. (skrivenih alatom Hide In View > Elements)

topoline

TopoLine

Često želimo oblikovati teren prema potrebama projekta, ali linearna interpolacija točaka terena na nekoj kosini baš i nije najzabavniji posao. Aplikacija TopoLine omogućuje postavljanje točaka terena na modelske linije i modelske lukove. Moguće je odabrati metodu postavljanja točaka (broj točaka ili razmak između točaka).

zoom selected

Zoom Selected

Značajka koja nedostaje originalnom Revit-u je mogućnost uvećanja odabranog elementa. Naš alat „Zoom Selected“ nadopunjuje Revit nudeći mogućnost uvećanog prikaza odabranog elemenata. Može raditi samo na aktivnom kao i na svim pogledima.

Parameter Variation

Ukoliko želimo isprobati nekoliko položaja odabranog elementa, promjena parametara u Properties prozoru nije najpraktičnije rješenje. Ovim alatom možemo odabrati instance parametar koji želimo varirati, zatim definirati početnu i završnu vrijednost te korak. Pomicanjem klizača možemo pratiti stanje elemenata s trenutnom vrijednosti variranog parametra.

Remove Shared Parameters

Jednostavna aplikacija namijenjena BIM Managerima koja nudi mogućnost brisanja jednog ili više odabranih Shared parametara iz projekta, odjednom.

Selection Manager

Proširuje mogućnosti Revit-a na način rada u kojem je moguće simultano odabirati elemente bez gašenja aplikacije. Odabrane elemente je moguće skrivati ili otkrivati. Korisnik može birati između četiri strukture stabla: razine, kategorije, tipovi i familije. Stablo se definira na temelju odabranih elemenata.

Top

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: thisdor

Filename: mobile/index.php(207) : eval()'d code

Line Number: 8