Steknite nove klijente i novu, konkurentsku prednost!

bim-krug

Kako bi ostale konkurentne i profitabilne u ovom izazovnom poslu, mnoge projektantske tvrtke se prilagođavaju novim trendovima, usvajajući pritom novu tehnologiju i nova znanja.

Predvodnik novih tehnologija, promjena u radnim procesima i načinu rada je BIM.

Zahtjev prema BIM tehnologiji rapidno raste, osobito od strane investitora.

Uz BIM, arhitekti već u vrlo ranoj fazi projektiranja mogu dobiti uvid u performanse zgrade.

Intelika-BIM-managament-logo

B I M (Building Information Modeling)

Rapidne promjene na tržištu stvaraju nove prilike. Problemi u globalnoj ekonomiji proteklih godina izazvali su značajne promjene u građevinskoj industriji. U mnogim regijama, investicije u građevinarstvu su pale, provocirajući time žestoku konkurenciju među projektantskim i izvođačkim tvrtkama koje su ostale na tržištu. Zemlje u razvoju također su pridonijele promjenama na tržištu tako da su ponudile rješenja projektantskih tvrtki koje su bile u mogućnosti osigurati projekte na međunarodnoj razini, prije svega kvalitetom, brzinom rada te prilagodbom kolaboraciji između geografski dislociranih suradnika.
U gotovo svim projektima, sposobni investitori traže više za svoj novac. Žele bolje performanse zgrade, inovaciju i povrat investicije kako bi realno mogli uštedjeti vrijeme i smanjiti troškove, ali i osigurati dodanu vrijednost projekta na veće zadovoljstvo krajnjeg korisnika / kupca.

Takve informacije mogu pomoći da projektirate učinkovitije, da ranije ishodite potrebne dozvole, isporučite projekt sa dodanom vrijednošću, funkcionalniji dizajn te da smanjite mogućnost tehničkih komplikacija tijekom procesa izgradnje. Konačno, ovaj pristup pomaže projektnim timovima postići dosljedne, konzistentne i predvidljive rezultate što povećava zadovoljstvo investitora.

Kao što su i mnoge tvrtke već otkrile, BIM je bolje rješenje za njihov posao.

INTELIKA je Autodesk partner te konzultantska kuća certificirana od strane Autodeska. Naša specijalnost je razvoj rješenja za brzu, kvalitetnu i učinkovitu implementaciju BIM rješenja na bazi Autodesk Revit aplikacije.

Temeljem višegodišnjeg iskustva u razvoju i implementaciji BIM rješenja, Intelika je razvila sustav implementacije koji se pokazao uspješnim u 100% slučajeva. Uz kratkoročan početni pad produktivnosti, ista se vrlo brzo podiže na visok nivo te osigurava brz povrat investicije.

Današnje reference su pokazale da smo uspjeli u tome.

Implementacija zahtjeva 45-60 dana pripreme koja uključuje 20h edukacije, pripremu Revit predloška i organizaciju rada na prvom projektu. Potom počinje prvi projekt, najčešće karakterističan za pojedinog klijenta koji već pruža mogućnost povrata većeg dijela investicije, ako ne i investicije u potpunosti.

green-building-studio-2014-badge-150pxZelena gradnja - pogon inovacija

Jedna od najvećih promjena je stalni pomak prema praksama koje smanjuju utjecaj građevinskih projekata na okoliš. U početku percipirana kao luksuz među mnogima u struci, danas postaje predmet velike potražnje među investitorima ili javnim ustanovama, a sve češće i uvjet. Drugim riječima, energetska učinkovitost postaje standard. Doista, praksa funkcionalnog dizajna snažno je uznapredovala čak i u regijama koje su donedavno bile pogođene teškom ekonomskom krizom. Sve više okrećemo se dugoročno isplativijim i obnovljivim izvorima energije.

1Nabavka i postavljanje odgovarajućeg softvera i hardvera

Za arhitekturu, projektiranje strojarskih instalacija, vodovoda i kanalizacija te elektrike, predviđen je paket pod nazivom Autodesk Building Design Suite Premium, dok je za projektiranje konstrukcija predviđen paket Autodesk Building Design Suite Ultimate koji je, između ostalih, obogaćen aplikacijom Robot Structural Analysis Professional.

3BIM management

Izrada svih tipova predložaka, baze parametarskih elemenata, stilova prema hrvatskim normama i standardima te prema specifičnim zahtjevima klijenta ili projekata na kojima će se isti koristiti. Uvođenje standarda u radu te organizacija procesa.
Vrlo važan dio implementacije je i ekspertiza koju prenosimo na klijente. Znanje i iskustvo utemeljeno na višegodišnjim istraživanjima i razvoju rješenja na bazi CAD i BIM tehnologije. Sva rješenja su testirana na realnim projektima i optimizirana za rad. Rješenja su razvijena s ciljem povećanja produktivnosti, točnosti podataka, jednostavnije kolaboracije, razmjene podataka i međustrukovne suradnje. Rješenja su većinom izražena unutar pisanog pravilnika. Ekspertiza se također odnosi i na nova rješenja koja će se razvijati za nepredviđene ili nove, specifične potrebe klijenata.

2Edukacija

Edukacija, za primjerice Autodesk Revit Architecture, traje 20 školskih sati, što je prema svim kriterijima dovoljno da budući korisnik može krenuti u prvi projekt. Pripremi edukacije za svakog klijenta pristupamo individualno. Uzimaju se u obzir karakteristični tipovi projekta i ostale značajke i posebnosti tvrtke-klijenta. Ostatak potrebnog znanja stiče se u daljnjem radu uz potporu inženjera tvrtke Intelika. Održava se na lokaciji klijenta ili u prostorima tvrtke Intelika (prema dogovoru).
Prema dogovoru, održava se i edukacija za korištenje dodatnih aplikacija (Autodesk Showcase, 3ds Max, Navisworks, Revit Structure, Revit MEP, Robot Structural Analysis Professional...) ili modula (studija osunčanja, analiza energetske učinkovitosti, Autodesk 360...).

4Project Support

Revit Project Support je izuzetno važan oblik podrške od strane inženjera tvrtke Intelika, kako bi implementacija bila uspješna. Uspješnost se mjeri brzinom uvođenja novih korisnika u rad te sigurnošću u mogućnost poštivanja zadanih rokova u odabranom pilot projektu. To je usluga konstantne stručne podrške tijekom uvođenja Revit aplikacije, traje 12 mjeseci od potpisivanja ugovora, a uključuje:

  • Izrada dodatnih familija i alata prema potrebama projekta
  • Ekspertiza za organizaciju rada u Revit-u shodno odabranom projektu
  • Intervencije pri izradi projekta u slučaju problema, specifičnih projektnih zahjeva
  • Ispomoć u slučaju kašnjenja s izradom projektne dokumentacije (eventualno neiskustvo novih korisnika)

Uslugu podrške daju inženjeri odgovarajućih tehničkih struka sa iskustvom u projektiranju i izvođenju.

POVRAT INVESTICIJE

Kao logičan korak, prije svakog ulaganja, potrebno je proučiti mogućnost povrata investicije. Kupovina softvera nije investicija, već trošak. Implementacija softvera je investicija. Kažemo da je najbolji softver onaj koji se koristi. Projektanti, inženjeri, tehničari struka stručnjaci su u svom poslu. No, samostalno proučavanje softvera, eksperimentiranje sa uvođenjem istog u postojeće okruženje može biti vremenski vrlo zahtjevno, a metoda pokušaja i promašaja vrlo opasna za izradu projekta u zadanim rokovima.
Stoga, uvođenje novih tehnologija mudro je prepustiti profesionalcima obučenima za taj proces. Brzi povrat investicije uvjetuje brza i kvalitetna implementacija popraćena tehničkom podrškom. Uvođenje kvalitetne tehnologije dodatno i značajno doprinosi uspješnosti povrata investicije.

Revit aplikacija kao dio Autodesk Building Design Suite Premium ili Ultimate paketa, izuzetan je napredak u tehnologiji projektiranja, daje mogućnosti značajnog povećanja produktivnosti, preciznosti u radu te daljnje iskoristivosti modela pri projektiranju, gradnji i održavanju građevine. Na nekim primjerima implementacije dokazali smo da se već u prvom projektu temeljem povećanja produktivnosti može izvršiti povrat investicije u softver, hardver i implementaciju. U početku implementacije očekivani je pad produktivnosti koji se vrlo brzo nadoknađuje rapidnim porastom produktivnosti.

BROŠURE:

Implementacija BIM rješenja

BIM rješenje za arhitekturu

BIM rješenje za projektiranje konstrukcija

BIM rješenje za strojarstvo u visokogradnji

Autodesk Revit + ARCHIBUS = Optimalan BIM

Top

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: thisdor

Filename: mobile/index.php(207) : eval()'d code

Line Number: 8