revit-structure-2014-badge-120pxAutodesk® Revit® Structure

Moć BIM-a za projektante konstrukcija. Poboljšajte učinkovitost, preciznost i koordinaciju. Simultan program za projektiranje konstrukcija, analizu, koordinaciju i izradu projektne dokumentacije.

Autodesk Revit Structure unapređuje rad projektanata konstrukcija. Revit Structure smanjuje opetovane radnje prilikom projektiranja, kao i greške do kojih dolazi prilikom suradnje između projektanta konstrukcije i ostalih tehničkih struka koje sudjeluju na projektu. Program smanjuje utrošak vremena za izradu tehničkih nacrta i detalja kao i cjelokupne projektne dokumentacije.

Lakša koordinacija Revit Structure

Zbog toga što Autodesk Revit Structure koristi BIM sustav, svaki nacrt, svaki pogled i iskaz povlači iz iste baze podataka (modela). Kako članovi tima rade na istom projektu i kako rade nužne promjene na konstrukciji građevine, parametarska tehnologija u Autodesk Revit Structure automatski koordinira promjene kroz cijeli projekt i sve poglede (tlocrte, presjeke, poglede…). Cijela projektna dokumentacija ostaje koordinirana, vjerodostojna i cjelovita.

Dvosmjerna asocijativnost

Promjena bilo gdje u projektu je promjena svuda u projektu. U Autodesk Revit Structure sve informacije o konstrukciji su pohranjene u jednoj bazi podataka. Promjene informacija i parametara na jednom mjestu se automatski ažuriraju kroz cijeli projekt čime se smanjuje mogućnost pogrešaka i propusta.

Revit Structure Suradnja s arhitektima

Projektanti konstrukcija, koji surađuju s arhitektima koji rade u Autodesk Revit Architecture programu, uživaju u prednostima BIM-a jer rade na istom modelu. Projektiranje konstrukcije je brže u cjelovitom Revit okruženju. Radom na istom modelu puno se brže može uočiti neusklađenost između projekta konstrukcije i arhitektonskog projekta.

Suradnja sa projektantima instalacija

Projektanti konstrukcija, koji surađuju s projektantima instalacija koji rade u AutoCAD MEP programu, mogu poboljšati koordinaciju na projektu. Korisnici Autodesk Revit Structure mogu izvest svoje modele konstrukcija u AutoCAD MEP, gdje projektanti instalacija mogu vidjeti da li su instalacije i konstrukcija u koliziji. Autodesk Revit Structure također može ubaciti 3D cijevi i instalacije iz AutoCAD MEP-a u Revit model konstrukcije. Osim toga, projektanti konstrukcija, koji surađuju s projektantima instalacija koji koriste Autodesk Revit MEP program, mogu puno bolje iskoristiti prednosti BIM-a.

Uštedite vrijeme projektirajući i analizirajući konstrukciju u jednoj aplikaciji.

Bilo da konstruktori projektiraju čelične, armiranobetonske ili drvene konstrukcije, standardni objekti u Autodesk Revit Structure uključuju zidove, grede, stupove, ploče i temelje. Dodatni konstrukcijski objekti mogu se kreirati kao parametarske komponente.

Parametarske komponente Revit Structure

Koristeći Autodesk Revit Structure konstruktori mogu kreirati razne tipove konstrukcijskih komponenti. Nije potrebno nikakvo programiranje da bi se kreirale parametarske komponente (tzv. „familije“).

Suradnja više članova tima

Autodesk Revit Structure omogućuje rad više članova projektantskog tima, koji su na istoj mreži, na jednom modelu kako bi njihov rad ostao koordiniran. Široke mogućnosti suradnje pružaju više fleksibilnosti kako bi se bolje zadovoljile potrebe projektantskog tima.

Revit Structure Mogućnosti projektiranja

S Autodesk Revit Structure programom, projektanti konstrukcija mogu ostati fokusirani na projektiranje konstrukcija. Program omogućuje korisnicima da lako vrše promjene prilikom projektiranja, da razviju i prouče nekoliko alternativnih rješenja projekta prije nego li donesu završne odluke, te da puno lakše prezentiraju cijeli projekt konstrukcije investitoru.

Analitički modeli Revit Structure

Analitički modeli kreirani s Autodesk Revit Structure sadrže informacije kao što su opterećenja, kombinacije opterećenja i dimenzije konstrukcijskih elemenata. Analitički model može biti cijela građevina, jedna dilatacija ili jedna jedina komponenta konstrukcijske. Ukoliko ne žele analizirati cijeli model, korisnici mogu koristiti filtre kako bi analizirali samo jedan dio modela. Informirajte se i o implementaciji BIM rješenja za projektiranje konstrukcija.

Dostavite opsežnu projektnu dokumentaciju. Koristite opsežnu grupu alata za izradu nacrta konstrukcije i smanjite greške u odnosu na ručno usklađivanje promjena u projektu.

Alati, ovisno o vrsti materijala, pomažu uskladiti izradu projektne dokumentacije sukladno propisima i normama te standardima Vaše tvrtke. Služite se velikom bazom detalja, koju je također moguće i nadopunjavati.

Revit Structure Za armiranobetonske konstrukcije se nudi mogućnost vidljivosti pojedinih betonskih elemenata. U betonske elemente je također moguće i dodavanje armature, uključujući armaturu stupova, greda, zidova i temelja.

Automatski presjeci i pročelja

Crtanje presjeka i pročelja u Autodesk Revit Structure programu je mnogo jednostavnije u usporedbi s tradicionalnim metodama. Zbog toga što su presjeci i pročelja samo drugačiji prikazi cijele konstrukcije, korisnici mogu puno brže raditi presjeke kroz konstrukciju. Koristite ih u bilo kojem trenutku kako bi radili u što prikladnijem pogledu. Kada su nacrti spremni za ispis, oznake presjeka i pročelja koji nisu uvršteni niti u jedan dio projektne dokumentacije za ispis se automatski ne prikazuju.

Detalji Revit Structure

Autodesk Revit Structure nudi mogućnost crtanja klasičnih i posebnih detalja. U Autodesk Revit Structure programu se svi detalji mogu crtati koristeći tradicionalne 2D alate za crtanje. Projektanti također mogu ubaciti DWG detalje iz AutoCAD-a i koristit ih kao podlogu. Posebni detalji se generiraju direktno iz modela. Takvi detalji, bazirani na modelu, su finalizirani s 2D parametarskim komponentama (vijci, varovi, spojevi ploča itd.) i opremom detalja poput teksta i kota.

Kada detalji konstrukcija postaju komplicirani, Autodesk Revit Structure nudi 3D detalje kao što su 3D prikazi dilatacija, spojevi čelika, armatura u armiranobetonskim elementima itd.

Inteligentne tablice

Uštedite vrijeme korištenjem "inteligentnih" tablica. Promjena vrijednosti u tablici se automatski primjenjuje na element u modelu. U tablicama možete sortirati, filtrirati, grupirati i raditi izračune vlastitim formulama.

Projektanti mogu koristiti tablice kako bi prekontrolirali cijeli projekt. Na primjer, mogu kontrolirati opterećenje konstrukcije prije nego li model integriraju u program za (statičku i dinamičku) analizu konstrukcije. Ako opterećenje treba promijeniti, to se može učiniti direktno u tablici, čime se automatski mijenja i na modelu.

Top

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: thisdor

Filename: mobile/index.php(207) : eval()'d code

Line Number: 8