Revit 2018

revit-2018-lockup-stacked-518

Autodesku jecilj da sevišefokusirate na dizajnnego naaplikaciju i tu Revit 2018 pomaže da ostvariteVaš dizajnerski plan s poboljšanjima naautomatiziranom workflow-u i pojednostavljenju kompleksnih procesa. Isprobajte nove proizvodne alate i veću podršku za multidisciplinarni dizajn koji se proteže do svih detalja izrade i konstrukcije.

Ključne nove i poboljšane mogućnosti:

 • Dynamo Player koji je izašao saRevit 2017.1 update-om, sada je sastavni dioRevita 2018, aplikacija jekojapokreće skriptekreiraneu Dynamu te pomaže korisnicima da lakše primjenjujute skripte naRevit modelu. Ovaj alatdozvoljava svimada koristesnagu Dynamo skriptiranjabez obzira na razinu znanja.

dynamo-player-650

 • Revit 2018 povećava snagu globalnih parametara tako da se sada mogu koristiti polumjer i promjer.
 • Dodana je mogućnost povezivanjakoordinacijskog modela korištenjem Navisworks datotekekaopodloge u Revit-u. Time će biti olakšano koordiniranje s vanjskim suradnicima koji ne koriste Revit.

revit-2018-coordination-model-650

 • Revit 2018 sada uključuje mogućnost prikazivanja veza i grupa u iskazima te dodavanje parametara za iste, što pomaže da bolje razumijete i definirate projekt preko iskaza količina elemenata i materijala.

revit-2018-schedules-groups-and-links-650

 • Povezivanje konceptualnog dizajna u Revit-u od sada je omogućeno s uvozom SAT i Rhino datoteka.

revit-2018-3D-shapes-650

Novosti za građevinare

U Revit-u 2018 unaprijeđen je tijek rada između projekta i radioničkih nacrta čeličnih konstrukcija, umanjenjem pogrešaka u radu s preciznijim procjenama i detaljima.

Novi alati i poboljšanja uključuju:

 • Moguće je izraditi čelične spojeve između stupaca, greda, ukruta pomoću bilo koje familije, uključujući one definirane od strane korisnika. Osim toga, dodatak Steel Connections donosi više od 100 novih spojeva za detaljno modeliranje čeličnih konstrukcija. Inženjeri sada mogu modelirati unutar BIM okruženja, ne samo čelične okvire, već i stotine vrsta čeličnih spojeva i detalja koji se besprijekorno integriraju s Autodeskovim programom Advance Steel, a u svrhu automatizacije i izrade modela spremnih za proizvodnju.

structure-steel-connections-650

 • Novi dodatci povećavaju mogućnosti prilagođavanja armaturnih šipki sa postavkama koje pomažu korisnicima definirati ispravnu armaturu za nestandardne oblike betonskih elemenata. Armaturne šipke mogu se postaviti u betonske elemente složene geometrije kao što su zakrivljeni stupovi ili kolničke konstrukcije, tj. u arhitektonski vrlo zahtjevane građevinske objekte. Armatura se sada može postavljati u uvezene betonske elemente iz SAT datoteka ili Autodeskovog programa InfraWorks.

rebar-placement-in-free-form-concrete-objects-650

 • U Revitu 2018 vizualno dodavanje ograničenja armaturnim šipkama dostupno je i u 3D pogledima, u svrhu bržeg modeliranja armature. Revit možete upotrijebiti za izradu detaljnih prikaza betonskog modela za potrebe proizvodnje, omogućujući građevinskim inženjerima i projektantima da usko surađuju unutar BIM okruženja.

Graphical-rebar-constraints-in-3d-650

Novosti u MEP-u

S novom verzijom Revit 2018 uz dosadašnje mogućnosti i osim pomaka u smjeru arhitekture i građevine, dio vezan za MEP sustave je napredovao po pitanju učinkovitosti modeliranja. Revit 2018 sada omogućava detaljnije modeliranje kosih cijevi.

revit-2018-mep-fab-sloped-piping-650

Novi alati i poboljšanja uključuju:

 • Poboljšanja u izgradnji i dizajnu sa stajališta strojarske struke usmjerena su na učinkovitost građevina i pružaju korisnicima da s postavkama vanjskog zraka za različite vrste građevina i korisnički definiranim prostorima procijene energetske zahtjeve u početnoj fazi.

revit-2018-mep-energy-analytical-model-650

 • S obzirom na sposobnosti hidrantskih sustava, analiza zatvorenih petlji cijevovoda koristi novi engine za poboljšano uređivanje modela i performansi pomoću izvođenja računalnog procesa u pozadini.

revit-2018-mep-pressure-drop-flow-650

 • Dizajn električnih instalacija također je olakšan novim funkcijama za uređivanje sklopova za preciznije analitičke podatke te kako bi se preciznije održavali padovi napona.

revit-2018-mep-electrical-circuit-path-650

Novosti za arhitekte

Revit za arhitekte predstavlja novevišeetažne stepenice koje ubrzavaju i pojednostavljaju modeliranje kompleksnihstepeništa. Povezivanje razina (eng. Levels) pomoću familija stubišta (eng. Stairs) sada je moguće izvesti modeliranjem jedne stube te njenim širenjem kroz cijelu građevinu. Ako se razine („Level-i") građevine promjene, stubište će se također automatski ažurirati.

revit-2018-architecture-multistory-stairs-650

Dodatno, stubišta za višekatne zgrade poboljšana su alatom za ograđivanje (eng. Railing). Alat „Railing" omogućuje dodavanje pratećih ograda na cijelo stubište s jednim klikom miša te propagira uređenje iz jedne instance na sve grupe sličnih krakova stubišta. Osim modeliranja ograda povezanih sa stubištem građevina, u Revit-u 2018 moguće je dodati ograde terenu (eng. Topography), modelima ograda (eng. Model Fencing), cestovnim barijerama ili vanjskim rukohvatima.

revit-2018-architecture-railings-650

Novi Revit 2018 dostupan je kao samostalna aplikacija, nadogradnja kroz aktivne pretplate trajnih licenci, ili u nekom od paketa (AEC Collection, Suite...).

Dodatne informacije o Revit-u 2018 možete potražiti na ovom linku.

Top

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: thisdor

Filename: mobile/index.php(207) : eval()'d code

Line Number: 8